[O1] Podczas jazdy pojawia się alarm o niskim poziomie oleju
Cześć,
Podczas jazdy pojawia się alarm o niskim poziomie oleju, jednak na wyłączonym silniku na miarce bagnetu mam stan 3/4. Czym to jest spowodowane? Zła lepkość oleju (5w40 Millers), zapchaną magistralą olejową stąd jego wolne spływanie do miski, czy uwalony czujnik?
marcinusek, nie "zawadziłeś" ostatnio miską przypadkiem?
Czujnik poziomu oleju jest niby w jej zagłębieniu, ale może warto do niego zajrzeć...
Ewentualnie prześwietlić sprawę vagiem.
Zerknij również tutaj:
Cześć,
Problem jest o tyle ciekawy, że pojawia się tylko podczas szybkiej jazdy tak powyżej 130km/h.
Powiedzcie jescze raz, jak powinno się sprawdzać poziom oleju, po nocy, po 1h czy zaraz po zgaszeniu silnika?
Po nocy mam 3/4 bagnetu.
albo wymien czujnik , ori ok 400pln albo weź vaga i wykoduj , u szwagra doprowadzal ten czujnik w passacie 2.0 do szalu
po jakims czasie otwieranie klapy już nawet nie pomagalo
dwa klikniecia i spokoj kontrolka nie wnerwia
a oleju passat nei bierze wiec nei ma się co martwic
Cosik mi się wydaje że będziesz musiał miskę zwalić i zająć się sitkiem od smoka pompy olejowej. Podejżewam że jeździłeś na nie najlepszym oleju i jest całe zaklejone syfem.
Cosik mi się wydaje że będziesz musiał miskę zwalić i zająć się sitkiem od smoka pompy olejowej. Podejżewam że jeździłeś na nie najlepszym oleju i jest całe zaklejone syfem.
Popieram + wymiana pompy oleju!
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Panowie,
1,5 roku temu robiłem mały remoncik silnika. Wpieprzał duże ilości oleum, tak 1l/2000km. Uwziąłem się, wymieniłem pierścienie, zrobiłem remont głowicy z wymianą prowadnic na wydechu i wszystkich uszczelniaczy na zaworach. Konsumpcja oleum spadła do 0,5 na 12tys.km. Ale nic nie robiłem z jakimś sitkiem cholera jasna. Podejrzewam, że wcześniej przed zakupem poprzednik zalał jakiś motodoktor i tak do dziś pompa oleju jest zaebana czymś nieokreślonym. Nie chce mi się zrzucać miski, bo misternie ją kleiłem silikonem. Czy może pomóc płukanka przy wymianie oleju, czy jednak trzeba sie dobrać do miski i wnętrza?
U mnie pochłania jeszcze więcej oleju. Przy prędkości 140-150 z poziomu max potrafi zejść do minimum po 1000-1200 km. Przy mniejszych prędkościach wytrzymuje trochę dłużej.
haha... jak jechałem do Polski
na trasie York UK do Łódź PL to tam jest jakoś ok 1800km... znikneły 3L! pod Łodzią kontrolka ciśnienia się zapaliła, sprawdziłem, bagnet suchy... ale olej mi uciekał przez uszczelniacze wałka... teraz spokój...
a co do płukanki to spróbuj koszt nie jest gigantyczny a jeśli był jakiś motodoktor to się tego pozbędziesz i udrożnisz co nieco
Hehe, ostatnio zrobiłem trasę warszawa, dunkierka, dover, west malling i z powrotem, ponad 3000tys km i oleju ubyło może 100ml :diabelski_usmiech
Zbliża mi się moment wymiany oleju, zafunduję octavce płukankę. Mam już taki specyfik zakupiony.
Zapaliła mi się żółta kontrolka oleju podczas jazdy i nie gasła po ponownym uruchomieniu.
Był już czas na wymianę oleju wiec został wymieniony (castrol edge 5W30) razem z filtrami oleju, powietrza i kabinowym.
Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się ze wcześniej jak on wymieniał olej został tez wymieniony czujnik ciśnienia oleju w misce olejowej. faktycznie nowy bo sprawdzałem.
poprawiłem i sprawdziłem też wtyczki w nim jak i w czujniku poziomu na obudowie filtra.
Po przejechaniu 100km kontrolka znowu się zapaliła i standardowe otwarcie i zamknięcie maski skutecznie ją zgasiło.
Pytanie teraz czy co 100km będę musiał otwierać maskę (trochę paranoja) czy jest jakiś inny skuteczny sposób wyeliminowania problemu.
dziękuje za podpowiedzi i zainteresowanie problemem.
na chwilę obecna (odpukać) po rozłączeniu akumulatora po przejechaniu 100km kontrolka nie zapaliła się. miejmy nadzieje ze komp się zresetował i problem nie powróci.
kurde miałem w kwietniu prawie że to samo, ale u mnie się zapalała (migotała + dźwięk) CZERWONA kontrolka od oleju - właśnie jak się zapier....ło. Jak zwalniałem gasła. I tak w kółko...
Chwilę przed tym zjawiskiem zmieniałem olej z filtrem i ziomeczki z wymianu oleju od razu wiedzieli w czym rzecz - wymienili filtr oleju który był wadliwy i było po kłopocie. Ale zaznaczam, ja nie miałem żółtej tylko czerwoną migającą...
hmm jajca jakieś z ta kontrolka.
u mnie jak się zapali to podczas odpalania po zgaszeniu kontrolek z czerwonej robi się pomarańczowa i jest sygnał dźwiękowy i zostaje już zapalona.
przed wymiana i po wymianie jest to samo wiec raczej chyba nie filtr tu będzie.
jadę jutro do serwisu bo już nie chce mi się denerwować, zobaczymy co fachowcy stwierdza, to będzie jej ostatnia szansa bo fajnie mi się nią jeździ zadowolony jestem bardziej z tego zakupu niż sądziłem ale jedna rzecz taka i zaczyna mnie irytować
zobaczymy co będzie, jestem jednak dobrej myśli bo nie widzi mi się z nią rozstawać po tak krótkim czasie
EDIT:
wizyta w serwisie zaliczona.
przekodowali funkcję czujnika oleju i kontrolka elegancko się nie świeci.
mam nadzieje ze teraz już wszystko będzie ok
Panowie o co chodzi z tym przekodowaniem czujnika oleju? Jest on wyłączany czy przestawiany na inny poziom czułości?
I oczywiście czy to da się zrobić vagiem i jak?
Komentarz